Проект польсько-українського обміну молоді під назвою «Разом ми працюємо, разом ми вчимося ".

 22.08.2016 

Діти Запорізького обласного товариства польської культури ім. А. Міцкевіча, театру сучасної хореографії «Фенікс» (Україна, Запоріжжя) за запрошенням соціально-культурного фонду "Gloria Cultura" (Польща, Руда Шльонська)  у серпні 2016 прийняв участь в проекті польсько-українського обміну молоді під назвою «Разом ми працюємо, разом ми вчимося ".

Діти Запорізького обласного товариства польської культури ім. А. Міцкевіча театру сучасної хореографії «Фенікс» (Україна, Запоріжжя), танцювальний колектив мажореток «Inez» (Польща, Калети), хореограф Каміль Бончак, голова соціально-культурного фонду "Gloria Cultura" Роман Кушнеж (Польща, Руда Шльонська).

Проект був реалізований з 1 по 15 серпня 2016 року і є результатом співпраці соціально-культурного фонду "Gloria Cultura",  Товариства польської мови і культури в Запоріжжі, Запорізького обласного товариства польської культури ім. А. Міцкевіча, театру сучасної хореографії «Фенікс».

Протягом всього перебування в Польщі, в місті Калети наші діти разом з танцювальним колективом мажореток «Inez» (Польща, Калети) брали участь в хореографічно-театральних майстер-класах під керівництвом хореографа Каміля Бончака (Польща, Лодзь) , готувалися до шоу, яке було представлено в неділю 14.08.2016 на головній площі міста Калети. У місцевих мешканців і гостей міста була можливість насолодитися танцювальним шоу, послухати найкрасивіші, українські пісні.

На шоу був присутній мер міста Калети Клавдій Канджа, який був вражений високою майстерність українських танцівників, подякував за візит до Калет і запросив знову відвідати місто. Також 11 серпня 2016 р мер Клавдій Канджа організував зустріч для дітей з України і Польщі, в приємній атмосфері під час приготування традиційних ковбасок відбувся обмін досвідом, враженнями та сумісним виконанням українських пісень.

 Голова Фонду  "Gloria Cultura"Роман Кушніж подякував меру міста Калети Клавдій Канджа за гостинність.

Окрім хореографічно-театральних майстер-класів діти мали можливість ознайомитись  з історією та культурами обох країн, вивчали мови, весело, плідно проводили разом вільний час, їздили на екскурсії.

Ми разом з польськими друзями відвідали Краків (історичний центр міста, Вавель), Ченстохова (Ясна Гора), Катовіце (Нікішовец, Сілезький музей)

Проект був направлений на об’єднання творчих зусиль молоді Польщі і України, спілкування, обмін досвідом, враженнями, знайомство з культурами двох країн.